Pretraga

Vesti

10 apr 2019Formiranje Lokalne akcione grupe Levač

U Donjoj Sabanti je 4. aprila održan sastanak sa predstavnicima i stanovnicima seoskih mesnih zajednica Velike Pčelice, Velika Sugubina, Donja Sabanta, Dulene i Gornja Sabanta. Cilj sastanka je bio predstavljane inicijative za formiranje međusekto [ ... ]

+ opširnije
28 apr 2018Levački vino fest

U subotu 28. aprila sa početkom u 12 časova u parku ispred OŠ ,,Svetozar Marković” u Rekovcu održava se prvi ,Levački vino fest uz učešće dvadesetak vinarija i još nekoliko proizvođača lokalnih tipičnih proizvoda (sirevi, burad i vinov [ ... ]

+ opširnije

FLOWER BASKET

Flower basket je radnja za izradu proizvoda od vrbovog pruća osnovana početkom 2013.godine. Dasadašnji vid proizvodnje se odvijao u vidu proizvodnje na porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu. Ovaj vid proizvodnje je višedecenijski zastupljen u porodici Janković. Proizvodnja se nalazi u opštini Rekovac u selu Belušić na regionalnom putu Kragujevac - Rekovac - Kruševac. Selo Belušić se nalazi u Levču u srcu Srbije na 34 km od Kragujevca i isto toliko od Kruševca, od Jagodine je udaljeno 31 km, a od Trstenika 30 km. U proizvodnoj radnji Flower basket može se naći širok asortiman proizvoda izrađenih od najkvalitetnijeg vrbovog pruća. Proizvodi se mogu koristiti za uređenje i ukrašavanje enterijera porodičnih i poslovnih objekata, za parterno uređenje dvorišta i kao nameštaj za sobe, predsoblja, terase i dvorišta. Ovi proizvodi su našli kupce i na tržištu oklnih zemalja iz regiona što potvrđuje visok kvalitet i povoljne cene. Kontakt za kupce ovih proizvoda je: Nebojša Janković, 069713328.

Opširnije...

Korparska radnja Unikat iz Belušića

Osnovna delatnost SZR Unikat koja je osnovana 2007.godine u selu Belušić je izrada proizvoda od vrbovog pruća na stari tradicionalan način. Ovaj vid proizvodnje je višedecenijski zastupljen u porodici Antić. Radnja se nalazi u opštini Rekovac u selu Belušić na regionalnom putu Kragujevac - Rekovac - Kruševac. Selo Belušić se nalazi u Levču u srcu Srbije na 34 km od Kragujevca i isto toliko od Kruševca, od Jagodine je udaljeno 31 km, a od Trstenika 30 km. U proizvodnoj radnji Unikat može se naći širok asortiman proizvoda izrađenih od najkvalitetnijeg vrbovog pruća. Proizvodi se mogu koristiti za uređenje i ukrašavanje enterijera porodičnih i poslovnih objekata, za parterno uređenje dvorišta i kao nameštaj za sobe, predsoblja, terase i dvorišta.

Opširnije...

Stari zanat iz Levča - Korpica trend

Korpica trend je osnovana 2013.godine kada je i ozvaničena višedecenijska proizvodnja proizvoda od vrbovog pruća. Radnja se nalazi u opštini Rekovac u selu Belušić na regionalnom putu Kragujevac - Rekovac - Kruševac. Selo Belušić se nalazi u Levču u srcu Srbije na 34 km od Kragujevca i isto toliko od Kruševca, od Jagodine je udaljeno 31 km, a od Trstenika 30km. U proizvodnoj radnji Korpica trend može se naći širok asortiman proizvoda izrađenih od najkvalitetnijeg vrbovog pruća, izrađenih od veštih i vrednih ruku članova porodice Janićijević.

 

Opširnije...

Domaća radinost Antić

Domaća radinost Antić je radionica koja se bavi proizvodnjom tradicionalnih proizvoda od vrbovog pruća. Radionica se nalazi u selu Belušić, a vlasnik radionice je Zoran Antić, koji se ovim zanatstvom bavi od svoje petnaeste godine. Dugogodišnje iskustvo u izradi proizvoda od vrbovog pruća je dovela do vrhunskog kvaliteta i širokog asortimana ovih proizvoda. Radnja se nalazi u opštini Rekovac u selu Belušić na regionalnom putu Kragujevac - Rekovac - Kruševac. Selo Belušić se nalazi u Levču u srcu Srbije na 34 km od Kragujevca i isto toliko od Kruševca, od Jagodine je udaljeno 31 km, a od Trstenika 30 km.

Kontakt:  tel:035/713209    mob.064/1853743    email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.    www.zoran-antic.tripoid.com

      

   

Udruženje žena "Zlatne ruke Levča"

Udruženje tradicionalnih zanata “Zlatne ruke Levča” je osnovano 2012.godine, a članice udruženja su iz sela Sibnica iz opštine Rekovac. Preovlađajuća delatnost ovog udruženja je pripremanje tradicionalih jela, po čemu je ovo udruženje najprepoznatljivije. Osim pripremanja tradicionalnih jela, članice udruženja se bave i delatnostima iz oblasti domaće radinosti, heklanjem, vezom, tkanjem, izradom suvenira, izradom odevnih predmeta sa narodnim vezom. Udruženje je imalo nastupe na sajmovima i manifestacijama ruralnog karaktera na kojima je predstavljalo tradiciju Levča u oblasti pripreme tradicionalne hrane.