Pretraga

Vesti

19 jan 2018Opština Rekovac partner na projektu "DMO"

Projekat  “Priprema dva regiona, Srem (7 opština) i Šumadija i Pomoravlje (13 opština) za osnivanje DMO-a, definisanje turističkog prostora i tehnička podrška subjektima koji prodaju destinacije u ciljanim regijama” se realizuje u ok [ ... ]

+ opširnije
04 avg 2017Ruralna ekonomija Levča

Ruralna ekonomja je dominantna u opštini Rekovac, pa će u budućnosti zavisiti u velikoj meri od demografskog potencijala 32 seoska naselja koji je tokom prethodnih pet decenija značajno oslabio. Broj stanovnika se smanjio gotovo tri puta u odnosu [ ... ]

+ opširnije

Turistička organizacija opštine Rekovac

Turistička organizacija opštine Rekovac osnovana je sa osnovnom delatnošću u funkciji promocije opštine i predstavljanja bogate turističke ponude. U okviru realizacije ovih ciljeva sprovode se aktivnosti koje podrazumevaju organizovanje informativno–propagandne delatnosti, izrada prospekata, zatim promocija turističke ponude na manifestacijama u zemlji, saradnja sa privrednim subjektima, kao i drugim turističkim organizacijama u Srbiji, organizacija i suorganizacija i marketinška podrška turističkih i kulturnih manifestacija.

Najpoznatijamanifestacija koju TO Rekovac organizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom je Sabor narodnog stvaralaštva "prođoh Levač prođoh Šumadiju". Tokom desetodnevnog trajanja saborskih dana Turistička organizacija Rekovac organizuje brojne događaje:

 Pripremanje i degustacija starih levačkih jela - “Zlatne ruke Levča”

„Dani kneginje Milice"

Jankovi dani" – izložba slika naivnog slikarstva

„Zlatni glas Sabora" – takmičenje pevača amatera

Susreti pesnika,

Dečija likovna kolonija

Promocija i izložba starih i retkih knjiga

Izložba proizvoda starih zanata, meda i vina

Pesnički maraton

Sportska takmičenja

Takmičenje „zdravičara"

Okrugli sto na kome učestvuju naučni i javni radnici rođeni u opštini Rekovac.

Značajne aktivnosti TO Rekovac realizuje u oblasti seoskog turizma na podršci seoskim domaćinima u pripremi njihovih objekata za prijem i smeštaj turista. Pored seoskog turizma posebna pažnja se posvećuje i aktivnostima u oblasti verskog, lovnog i manifestacionog turizma.

 
 
 
 
 
 
 
Kontakti Turističke organizacije Rekovac su:

Telefon : 035/8411-900
Mob : 062/657-032
Faks: 035/8411-817

Elektronska pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.