Pretraga

Vesti

10 apr 2019Formiranje Lokalne akcione grupe Levač

U Donjoj Sabanti je 4. aprila održan sastanak sa predstavnicima i stanovnicima seoskih mesnih zajednica Velike Pčelice, Velika Sugubina, Donja Sabanta, Dulene i Gornja Sabanta. Cilj sastanka je bio predstavljane inicijative za formiranje međusekto [ ... ]

+ opširnije
28 apr 2018Levački vino fest

U subotu 28. aprila sa početkom u 12 časova u parku ispred OŠ ,,Svetozar Marković” u Rekovcu održava se prvi ,Levački vino fest uz učešće dvadesetak vinarija i još nekoliko proizvođača lokalnih tipičnih proizvoda (sirevi, burad i vinov [ ... ]

+ opširnije

Turistička organizacija opštine Rekovac

Turistička organizacija opštine Rekovac osnovana je sa osnovnom delatnošću u funkciji promocije opštine i predstavljanja bogate turističke ponude. U okviru realizacije ovih ciljeva sprovode se aktivnosti koje podrazumevaju organizovanje informativno–propagandne delatnosti, izrada prospekata, zatim promocija turističke ponude na manifestacijama u zemlji, saradnja sa privrednim subjektima, kao i drugim turističkim organizacijama u Srbiji, organizacija i suorganizacija i marketinška podrška turističkih i kulturnih manifestacija.

Najpoznatijamanifestacija koju TO Rekovac organizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom je Sabor narodnog stvaralaštva "prođoh Levač prođoh Šumadiju". Tokom desetodnevnog trajanja saborskih dana Turistička organizacija Rekovac organizuje brojne događaje:

 Pripremanje i degustacija starih levačkih jela - “Zlatne ruke Levča”

„Dani kneginje Milice"

Jankovi dani" – izložba slika naivnog slikarstva

„Zlatni glas Sabora" – takmičenje pevača amatera

Susreti pesnika,

Dečija likovna kolonija

Promocija i izložba starih i retkih knjiga

Izložba proizvoda starih zanata, meda i vina

Pesnički maraton

Sportska takmičenja

Takmičenje „zdravičara"

Okrugli sto na kome učestvuju naučni i javni radnici rođeni u opštini Rekovac.

Značajne aktivnosti TO Rekovac realizuje u oblasti seoskog turizma na podršci seoskim domaćinima u pripremi njihovih objekata za prijem i smeštaj turista. Pored seoskog turizma posebna pažnja se posvećuje i aktivnostima u oblasti verskog, lovnog i manifestacionog turizma.

 
 
 
 
 
 
 
Kontakti Turističke organizacije Rekovac su:

Telefon : 035/8411-900
Mob : 062/657-032
Faks: 035/8411-817

Elektronska pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.