Pretraga

Vesti

03 okt 2019Priprema i podrška lokalnim akcionim grupama u okviru IPARD-a

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) koji predstavlja instrument Evropske Кomisije za pružanje tehničke pomoći i razmenu informacija u cilju sprovođenje politika i standard [ ... ]

+ opširnije
30 avg 2019Osnivačka skupština LAG Levač

U Rekovcu je 30.08.2019. godine održana Osnivačka Skupština Lokalne akcione grupe Levač. Skupštini su prisustvovali predstavnici civilnog, javnog i privatnog sektora sa teritorije Opštine Rekovac i Grada Kragujevca. Osnivači su izabrali člano [ ... ]

+ opširnije

Turistička organizacija opštine Rekovac

Turistička organizacija opštine Rekovac osnovana je sa osnovnom delatnošću u funkciji promocije opštine i predstavljanja bogate turističke ponude. U okviru realizacije ovih ciljeva sprovode se aktivnosti koje podrazumevaju organizovanje informativno–propagandne delatnosti, izrada prospekata, zatim promocija turističke ponude na manifestacijama u zemlji, saradnja sa privrednim subjektima, kao i drugim turističkim organizacijama u Srbiji, organizacija i suorganizacija i marketinška podrška turističkih i kulturnih manifestacija.

Najpoznatijamanifestacija koju TO Rekovac organizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom je Sabor narodnog stvaralaštva "prođoh Levač prođoh Šumadiju". Tokom desetodnevnog trajanja saborskih dana Turistička organizacija Rekovac organizuje brojne događaje:

 Pripremanje i degustacija starih levačkih jela - “Zlatne ruke Levča”

„Dani kneginje Milice"

Jankovi dani" – izložba slika naivnog slikarstva

„Zlatni glas Sabora" – takmičenje pevača amatera

Susreti pesnika,

Dečija likovna kolonija

Promocija i izložba starih i retkih knjiga

Izložba proizvoda starih zanata, meda i vina

Pesnički maraton

Sportska takmičenja

Takmičenje „zdravičara"

Okrugli sto na kome učestvuju naučni i javni radnici rođeni u opštini Rekovac.

Značajne aktivnosti TO Rekovac realizuje u oblasti seoskog turizma na podršci seoskim domaćinima u pripremi njihovih objekata za prijem i smeštaj turista. Pored seoskog turizma posebna pažnja se posvećuje i aktivnostima u oblasti verskog, lovnog i manifestacionog turizma.

 
 
 
 
 
 
 
Kontakti Turističke organizacije Rekovac su:

Telefon : 035/8411-900
Mob : 062/657-032
Faks: 035/8411-817

Elektronska pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.