Pretraga

Vesti

03 okt 2019Priprema i podrška lokalnim akcionim grupama u okviru IPARD-a

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) koji predstavlja instrument Evropske Кomisije za pružanje tehničke pomoći i razmenu informacija u cilju sprovođenje politika i standard [ ... ]

+ opširnije
30 avg 2019Osnivačka skupština LAG Levač

U Rekovcu je 30.08.2019. godine održana Osnivačka Skupština Lokalne akcione grupe Levač. Skupštini su prisustvovali predstavnici civilnog, javnog i privatnog sektora sa teritorije Opštine Rekovac i Grada Kragujevca. Osnivači su izabrali člano [ ... ]

+ opširnije

TO Rekovac na sajmu turizma u Beogradu u okviru DMO projekta

U periodu od 22. – 25. februara 2018. godine na Beogradskom sajmu održan je 40. Međunarodni sajam turizma koji je okupio brojne posetioce, turističke agencije, lokalne turističke organizacije, ugostitelje, turističke centre i međunarodne tur operatore.

Između 1200 izlagača iz 55 zemalja sveta, posle dugogodišnje pauze, ove godine je i Turistička organizacija opštine Rekovac nastupila na zajedničkom štandu Šumadije i Pomoravlja, sa kolegama iz lokalnih turističkih organizacija iz Kragujevca, Ćuprije, Topole, Aranđelovca, Despotovca, Knića, Rače, Batočine i Lapova.

Zajedničko učešće pomenute lokalne turističke organizacije praktikuju više godina unazad. Međutim ovogodišnji nastup je bio deo jednog velikog projekta koji je pokrenula Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja. Krajnji cilj ovog projekta ,,Priprema dva regiona Srem i Šumadija i Pomoravlje za osnivanje DMO-a i definisanje turističkog prostora “ je kao i što naziv kaže formiranje regionalne turističke organizacije na nivou Šumadije i Pomoravlja.

Projekat finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a sprovodi konzorcijum partnera NIRAS (Poljska, Danska), FAOW (Poljska) i Partner Solutions (Srbija).

Turistička organizacija opštine Rekovac je na Sajmu turizma ove godine poseban akcenat stavila na promociju tri velike manifestacije koje se ove godine organizuju na našoj teritoriji, a to su 49. Sabor narodnog stvaralaštva ,, Prođoh Levač, prođoh Šumadiju, zatim Levački vino fest, koji će ove godine biti prvi put organizvan u Rekovcu 28. aprila, i tradicionalnu septembarsku Levačku pasuljijadu u Sekuriču. 

Za ovaj sajam i za nastupajuće manifestacije, ove godine su prvi put štampani flajeri koji su deljeni posetiocima Sajma turizma ali i posetiocima ,,BeoWine” sajma vina.

U subotu 24. februara održana je promocija turističkih potencijala svih učesnika na zajedničkom štandu Šumadije i Pomoravlja koja je bila izuzetno posećena i propraćena prigodnom zakuskom i kulturno-umetničkim programom.